Beneficiile ceaiului de talpa gastei

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 24, 2014 Under: sanatate


Talpa gastei (leonurus cardiaca) este una dintre plantele medicinale cu puternice efecte terapeutice asupra inimii si sistemului nervos central. Este considerata o planta a femeilor, datorita multitudinii de beneficii pe care le are in sanatatea acestora chiar si in perioada sarcinii sau la menopauza. Iata ce poate face ceaiul de talpa gastei pentru sanatatea ta!

Previne avortul spontan si ajuta travaliul si nasterea

Ceaiul de talpa gastei este unul dintre putinele remedii naturiste care pot fi consumate in siguranta in timpul sarcinii. Nu doar ca are un efect relaxant si calmant asupra gravidelor, dar previne avortul spontan si ajuta la combaterea durerilor provocate de contractiile din travaliu.

Previne bolile cardiovasculare

Ceaiul din talpa gastei are efecte terapeutice si profilactice puternice si asupra inimii. Printre principalele afectiuni care pot fi combatute cu acest remediu naturist se numara hipertensiunea arteriala, nevroza cardiaca, dereglari ale pulsului (palpitatii) etc.

Combate stresul si are efect relaxant

Talpa gastei este una dintre plantele cu cel mai puternic efect sedativ asupra sistemului nervos central. Este un remediu la indemana in caz de nevroze, anxietate, depresie si alte tulburari nervoase.

Trateaza tulburarile digestive

Ceaiul de talpa gastei este un tratament natural eficient si in cazul diverselor tulburari sau dereglari ale aparatului digestiv: colite, diaree, meteorism, epigastralgii etc.

Combate dereglarile ciclului menstrual

Talpa gastei isi aduce contributia si in reglarea ciclului menstrual, dar si in combaterea dereglarilor menstruale care survin odata cu intrarea la menopauza.

Combate disfunctiile respiratorii

Ceaiul de talpa gastei poate fi consumat cu succes si in combaterea crizelor astmatice, bronsitelor, dispneei si a altor afectiuni respiratorii de origine neuro-vegetativa.

Precautii si contraindicatii

Talpa gastei este o planta tolerata de aproape toate persoanele, inclusiv de copii si femei insarcinate. Singurele efecte secundare care pot aparea sunt diareea, iritatia stomacului, somnolenta sau posibilele reactii alergice, insa doar in cazuri exceptionale si doar daca este consumat in exces.

sursa: sanatate.acasa.ro

In : sanatate 


Tags: beneficii ceai talpa gastei