Beneficiile ceaiului de ciubotica-cucului

Posted by Stiri din Sanatate on Friday, September 12, 2014 Under: sanatate


Ceaiul de ciubotica-cucului, planta cunoscuta si sub numele de anglica, cizma-cucului sau tata caprei, este unul dintre cele mai populare remedii naturiste pentru calmarea sistemului nervos, datorita efectului sedativ puternic. Insa proprietatile medicinale ale plantei nu se opresc aici, ceaiul fiind considerat un tratament cu puternice efecte antispastice, cicatrizante, hidratante, detoxifiante sau depurative. Iata principalele boli care pot fi tratate cu acest remediu naturist exceptional!

Combate starile nervoase si stresul
Ceaiul de ciubotica-cucului este un veritabil sedativ natural si calmant al sistemului nervos central. Este un remediu practic si rapid atunci cand treci prin situatii critice, tensionate, care iti provoaca o stare de iritabilitate crescuta.

Lupta impotriva insomniilor si depresiei
Persoanele depresive sau care sufera de insomnii isi pot gasi un refugiu temporar intr-o cana de ceai de ciubotica-cucului. Ceaiul nu este un tratament al depresiei sau insomniei, insa este o solutie rapida in combaterea simptomelor inconfortabile asociate acestor afectiuni.

Sporeste fertilitatea femeilor
Ciubotica-cucului este considerata o planta a fertilitatii feminine. Compusii activi din planta modifica mucusul cervical si regleaza ovulatia, pentru obtinerea mai usoara si mai rapida a sarcinii.

Trateaza infectiile respiratorii
Ceaiul de ciubotica-cucului este un adjuvant important in tratarea unora dintre cele mai frecvente infectii respiratorii. Are proprietati calmante, expectorante (in tuse), fiind de folos in recuperarea dupa gripa, raceala, pneumonie sau bronsita.

Combate afectiunile renale si ale vezicii urinare
Infuzia din ciubotica-cucului este un remediu excelent pentru afectiunile tractului urinar. Ajuta la recuperarea mai multor afectiuni renale, datorita efectului depurativ puternic, si la eliminarea mai rapida a pietrelor din vezica urinara.

Trateaza tulburarile gastrointestinale
Preparat din flori sau radacini, ceaiul de ciubotica cucului este un tratament natural de exceptie pentru ameliorarea diverselor tulburari gastrointestinale: diaree, enterite etc.

Contraindicatii pentru ceaiul de ciubotica-cucului
Folosirea ceaiului de ciubotica-cucului este interzisa persoanelor care urmeaza tratamente cu anticoagulante sau care sunt alergice la aspirina, intrucat planta contine cantitati crescute de salicilati. Nu este recomandat femeilor insarcinate, dar poate fi consumat de mamicile care alapteaza.

sursa: sanatate.acasa.ro

In : sanatate 


Tags: beneficii  ceai  ciubotica cucului