Atentie cand beti must! Nu pentru oricine e bun!

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, October 2, 2014 Under: sanatate


In aceasta perioada, poate una dintre cele mai consumate bauturi este mustul. Aromat, dulce si foarte usor de procurat, acesta are numeroase beneficii. Cu efect diuretic, functioneaza si prin eliminarea surplusului de substante daunatoare din organism, precum sarea. De asemenea, este un bun hidratant si revitalizant, iar datorita flavonoizilor continuti ajuta la cresterea nivelului colesterolului bun (HDL).

In acelasi timp, medicii atentioneaza ca nu trebuie baut in cantitati mari si il interzic anumitor categorii de bolnavi.  Daca aveti de ales, consumati struguri rosii si suc obtinut din ei (e mai bogat in antioxidanti – apara de cancer – si vitamina C). In ceea ce priveste asocierea mustului cu alte alimente nu exista contraindicatii, insa este o bautura interzisa categoric persoanelor care sufera de diabet. 

Cantitatea de zahar pe care o contin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o bautura incarcata de calorii”, spune nutritionistul Corina Zugravu, potrivit doctorulzilei.ro. Sucul obtinut din struguri rosii nu se recomanda nici celor care sufera de anemie, pentru ca are in compozitie chimicale care scad nivelul de fier din corp. Din must sunt scosi samburii si coaja, cele mai bune pentru sanatate. Apoi, incarcatura glicemica e mai mica in struguri decat in must, strugurii sunt integrali.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: must