Alimente sanatose pentru lupta impotriva anemiei

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 27, 2014 Under: sanatate

Alimente sanatose pentru lupta impotriva anemiei

Peste 2 miliarde de oameni din intreaga lume sufera de anemie, insa aceasta boala poate fi tratata cu alimente sanatoase care contin fier.

Anemia poate afecta pe oricine, dar in functie de cercetari, femeile sunt mai susceptibile de a suferi de aceasta deficienta, din cauza prezentei sindromului menstrual, in care o cantitate mare de sange este pierduta. Femeile insarcinate, de asemenea, se incadreaza intr-un grup de risc. Pentru a preveni apariția anemiei sau pentru a spori cantitatile de fier in organism, exista unele alimente care pot sprijini luarea acestui element important.

Spanac

Spanacul este sursa numarul unu de fier din natura. Este extrem de bogat in fibre. O jumatate de cana de spanac va ofera fierul necesar de care fiecare femeie are nevoie in fiecare zi.

Carne rosie

Carnea rosie este, de asemenea, bogata in fier, care este o sursa excelenta de aceasta substanta vitala pentru hemoglobina.

Nuci

Nucile sunt cunoscute ca cresc nivelurile de fier in organism, ajuta la prevenirea instalarii anemiei. O mana de nuci pe zi este doza recomandata pentru a combate anemia.

Cereale integrale

Cerealele integrale contin aproximativ 6% din necesarul zilnic de fier de care are nevoie fiecare femeie. Daca ati mancat vreodata paste din faina rafinata alba, treceti la paine din cereale integrale si paste, deoarece acestea sunt bogate nu numai in fier, dar, de asemenea, sunt mai sanatoase pentru organism, in multe aspecte – contin mai multe fibre, vitamine si carbohidrati complecsi utili.

Oua

Ouale sunt una dintre cele mai bune surse de proteine din natura. Ele ajuta la restabilirea substantelor nutritive vitale in organism, care au fost pierdute prin activitatea fizica de zi cu zi sau a exercitiilor. Mai mult decat atat, ele sunt foarte bogate in fier, ceea ce le face un ajutor in lupta impotriva anemiei. Un ou pe zi este suficient.

Fructe de mare

Pestele marin si anumite crustacee contin niveluri ridicate de fier. Consumul de fructe de mare sau doar de pește de 2-3 ori pe saptamana este extrem de benefic pentru prevenirea anemiei.

Rodie

Rodia este o mare sursa de atat fier si vitamina C. Ea imbunatateste circulația sangelui si ajuta la prevenirea oboselii, si ametelilor in prezenta anemiei.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alimente  sanatoase  lupta  impotriva anemiei