Alimente sanatoase pentru parul tau

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, October 19, 2014 Under: sanatate


Un par frumos nu este neaparat rezultatul tratamentelor cosmetice pe care cineva le face. Sanatatea lui depinde si de alimentele consumate, unele avand proprietati extraordinare.

Expertul Joshua Zeichner, de la spitalul Mount Sinai, din orasul american New York, spune ca o dieta potrivita ajuta la mentinerea sanatatii parului si unghiilor, informeaza Fox News.

Iata care sunt alimentele care ajuta la mentinerea sanatatii parului:

Carnea rosie

Acest tip de carne contine fier mult, el fiind un aliat puternic al parului sanatos. Cei cu anemie, adica deficienta de fier, au parul mai subtire, ceea ce poate cauza si probleme ale unghiilor.

Se recomanda insa consumul de carne rosie doar o data pe saptamana, deoarece ea are si multe grasimi saturate in continut, ceea ce te poate predispune la boli grave, printre care se numara cele de inima, diabetul (tip 2) si cancerul.

Berea

Berea e una dintre cele mai bogate surse de siliciu din alimentatia noastra. Informatia e oferita intr-o revista de profil, "Journal of the Science of Food and Agriculture".

Acest mineral creste circulatia sangelui in zona scalpului, sustine experta Rebecca Kazin, de la un institut de dermatologie din Washington, SUA. Nu se recomanda insa consumul de bere in exces, caci efectele nu vor mai fi aceleasi.

Laptele si ouale

Unele studii arata ca lipsa vitaminei D influenteaza caderea parului. Ea poate fi luata din lapte, el continand si calciu, substanta care este, de asemenea, buna pentru sanatatea parului.

Ouale sunt si ele pline de proteine si vitamina D, alaturi de substanta denumita biotina. Aceasta joaca un rol important in dezvoltarea keratinei, esentiala pentru un par sanatos si frumos.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: alimente  samatoase  par