Alimente recomandate pentru bolnavi

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 27, 2014 Under: sanatate

Alimente recomandate pentru bolnavi

Cand sunteti bolnavi, alimentatia corecta este foarte importanta, deoarece aceasta poate ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiei mai rapid si corpul dvs trece peste simptomele care pune un obstacol in calea recuperarii.

Iata cateva dintre cele mai bune alimente pentru a le manca atunci cand sunteti bolnavi, sau daca aveti febra, gripa, o raceala sau chiar alergii. Ele pot stimula imunitatea sau calma stomacul, ajutandu-va sa va recuperati mai repede.

Supe

Supele sunt cel mai bun remediu de casa pentru raceala si gripa. Cu proprietati anti-inflamatorii, un castron cald de supa de pui va poate ajuta cu congestia, in timp ce, de asemenea, va mentine hidratati, atunci cand sunteti bolnavi. Toate acestea sunt datorita cisteinei, un aminoacid gasit in carnea de pui.

Paine prajita si crackers

Daca aveti probleme cu stomacul si simptome care variaza de la varsaturi la diaree, biscuitii si painea prajita sunt cu siguranta printre cele mai bune alimente pentru a le manca atunci cand sunteti bolnavi. Aceste alimente sunt bogate in amidon si merg usor la stomac si poate ajuta la combaterea indigestiei.

Citrice

Citricele contin multa vitamina C care poate ajuta cu siguranta, atunci cand aveti de a face cu o raceala sau gripa. Puteti manca portocale, grapefruit sau lamai. Flavonoidele se gasesc in pielea alba a citricelor si sunt foarte benefice pentru sistemul imunitar, asa ca este mai bine sa mancati fructe intregi, in loc de a stoarce sucul lor.

Banane

Daca aveti indigestie, atunci bananele sunt una dintre cele mai bune alimente pentru a le manca atunci cand sunteti bolnavi. Diareea si varsaturile pot provoca deshidratare, dar, de asemenea, va goleste corpul de electroliti. Bananele sunt bogate in potasiu, iar acestea sunt, de asemenea, usoare la stomac, doar asigurati-va ca acestea sunt coapte si nu verzi.

Branza de vaci

Un aliment excelent pentru indigestie si arsuri la stomac este branza de vaci care va poate oferi proteine ​​usor de digerat, care pastreaza corpul dvs hranit si ajuta la recuperarea dvs. Este, de asemenea, bogata in calciu. Optati pentru branza de vaci scazuta de grasime, daca suferiti de diaree, deoarece sistemul dvs digestiv se va recupera mai repede daca evitati alimentele grase.

Orez

Fibrele sunt foarte bune pentru digestia dumneavoastra, dar nu atunci cand aveti stomacul deranjat sau aveti de-a face cu indigestie. Orezul alb este un aliment bun de mancat atunci cand sunteti bolnavi, daca cele mai multe dintre simptomel sunt legate de stomac. Este, de asemenea, recomandat pentru combaterea diareei.

Alimente picante

În timp ce alimentele picante sunt cu siguranta nu este recomandat atunci când au probleme de stomac, ele pot ajuta la lupta impotriva simptomelor de raceala si gripa. Din ardeiul iute si hrean la wasabi, alimentele picante într-adevăr minuni ca decongestionante, îmbunătățirea respirației și ameliorarea altor simptome asociate cu un nas înfundat, inclusiv migrene.

Sos de mere

O alta optiune ideala pentru un stomac deranjat, este sosul de mere care ofera o cantitate mare de nutrienti. Chiar daca simtiti ca nivelurile de energie sunt foarte mici, evitati merele cu un continut ridicat de zahar. Cel neindulcit este unul dintre cele mai bune alimente, pentru ca e mai usor de digerat, facandu-l mai eficient pentru recuperare, impreuna cu orez, banane si biscuiti sau paine prajita.

Varza

Probabil cel mai bun aliment pentru alergii este varza, ea continand flavonoide excelente, care ajuta la combaterea simptomelor de alergie. Este un adevarat aliment anti-inflamator, ideal pentru atunci cand aveti de a face cu alergii.

Ceai verde

Ceaiul verde este cu siguranta o bautura care ajuta la atenuarea simptomelor de gripa si atunci cand va confruntati cu indigestie. Este util mai ales atunci cand aveti o febra cauzata de o infectie, deoarece acesta ofera antioxidanti importanti.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alimente  recomandate  bolnavi