Alimente care pot cauza dureri de cap

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, October 18, 2014 Under: sanatate


Durerile de cap inrautatesc starea de spirit si calitatiea vietii. Exista mai multe motive pentru apariția lor, unele dintre ele fiind si alimentele cele mai preferate.

Desigur, acestea nu provoaca de fiecare data dureri de cap, dar nu ar trebui sa exagerati cu consumul lor. Retineti ca, trebuie sa fiti atenti cu alcoolul și cofeina.

Branza albastra

Lista de branzeturi care poate provoca dureri de cap include branza albastra, parmezan, branza Cheddar, Gouda. In cazul in care branza se coace prea mult timp, proteinele din ea sunt defalcate intr-o substanta numita tiramina. Acest produs chimic poate fi cauza de activare dintre simptomele asociate cu migrena. Cand suferiti de dureri de cap, evitati doar consumul acestor branzeturi.

Ciocolata

Ciocolata este buna pentru femeile gravide, ea reduce depresia, imbunatateste starea de spirit, dar cand vine vorba de dureri de cap, trebuie sa o evitati. Potrivit unui studiu realizat de expertii de la Societatea Internationala de Dureri de cap, cacao continut in ciocolata ar putea proteja celulele nervoase care cauzeaza migrena.

Dar, in 22% din testele facute, pacientii care au raportat dureri de cap, s-au identificat cu consumul de ciocolata. Pentru a evita durerile de cap, fiti atenti cu cantitatea consumata de ciocolata, iar daca apar durerile de cap evitati consumul sau.

Inghetata

Inghetata este una dintre deserturile preferate racoritoare in timpul lunilor de vara. Dar acest desert poate fi cauza durerilor de cap dureroase, mai ales cei care sufera de migrene. Pentru a reduce reacția corpului la temperatura scazuta de inghetata, mancati incet aceasta ispita dulce sau reduceti consumul ei.

Banane

Bananele, de asemenea, poate provoca dureri de cap la persoanele care sunt sensibile la substanta numita tiramina. Studiile arata ca tiramina este prezenta in coaja de 10 ori mai mare decat in fructul in sine. Deci, asigurati-va ca eliminati reziduul alb din coaja, care, de obicei, ramane pe banane.

Fructe uscate

Fructe uscate sunt utile, dar nu toate. Adesea una dintre cele mai preferate ca prune, caise, smochine, stafide, sunt bogate in sulfiti. Sulfitii sunt un tip comuni de conservanti, care sunt prezenti in fructele uscate. Deci, mai bine verificati ambalajul, atunci cand le cumparati.

Carne prelucrata

Cremwursti, carnati, mezeluri și toate celelalte tipuri de mezeluri poate provoca, de asemenea, dureri de cap. Acestea contin conservanti, si cel mai utilizat pe scara larga sunt nitritii, care pot cauza a durerii de cap neplacute.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alimente  cauza  dureri de cap