Alimente care ofera energie persoanelor in varsta

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 15, 2014 Under: sanatate


Iata care sunt alimentele cele mai recomandate pentru a oferi energie persoanelor mai in varsta.

La toti oamenii indiferent de viata, este intotdeauna important sa se faca o selectare a alimentelor sanatoase si sa se evite alimentele procesate, cu multe ingrediente chimice sau alte produse nesanatoase.

In cazul in care aveti posibilitatea de a face o mica gradina in care sa plantati legume sau fructe, veti avea cu siguranta o modalitate de a manca sanatos si in acelasi timp, sa faceti o investitie mare pentru intreaga familie.

Iata lista de alimente care ofera energie persoanelor vastnice:

Peste
Multe studii ne arata cat de mari sunt beneficiile acizilor grasi omega 3, care sunt prezenti intr-o varietate de peste natural. Pentru persoanele in varsta, aportul recomandat de peste este de aproximativ trei ori pe saptamana.

Cereale integrale
Cerealele integrale si netratate devin o sursa naturala de substante nutritive, cum ar fi antioxidanti care lupta si ajuta la prevenirea bolilor cronice; sau nutrienti care reduc incidenta diabetului de tip 2. Este recomandabil sa se consume zilnic astfel de cereale pentru a mentine o stare de sanatate buna a persoanelor in varsta.

Fructe
Persoanele in varsta, de obicei, devin lacome, prin urmare, este important sa gaseasca alimentele care sunt sanatoase si pe care le pot manca la orice ora din zi. Fructele contin vitamine, minerale si apa. Ele sunt perfecte ca un desert sau ca o gustare in orice moment.

Fara nici o indoiala, acestea sunt bazele unui furnizari de energie pentru persoanele in varsta. Suntem ceea ce mancam, astfel incat in aceasta etapa a vietii, asistenta medicala este esentiala pentru a mentine o buna calitate a vietii, si nu putem ignora o dieta sanatoasa.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alimente  energie  persoane  varsta