Adevarul despre consumul de cafea

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, September 30, 2014 Under: sanatate


Potrivit unui studiu realizat de National Cancer Institute din Statele Unite, adultii cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani, care beau cel putin trei cesti de cafea pe zi, beneficiaza de o reducere cu 10% a riscului de deces in comparatie cu persoanele care nu beau cafea.

Consumul zilnic de cafea ne face mai destepti si ne ajuta sa ne indeplinim activitatile intelectuale si fizice. Mai mult, aceasta bautura contribuie la ameliorarea starilor de depresie si anxietate.

Datorita proprietatilor sale stimulante date de continutul de cofeina si antioxidante prin fitonutrienti, cafeaua sporeste cu 10% viteza de transmitere a informatiilor spre creier, amelioreaza timpul de reactie si creste forta, atentia si eficacitatea, scrie rtv.net.

Consumul moderat de cofeina este recomandat si in curele de slabire, deoarece accelereaza metabolismul, ajuta la arderea caloriilor si are efect laxativ. In plus, cofeina grabeste absorbtia glucozei din intestin si furnizeaza energie muschilor.

Cafeaua care nu contine indulcitori are un continut caloric egal cu 0. In ceea ce priveste cafeaua cu lapte si capuccino, acestea sunt recomandate sa fie consumate dimineata, deoarece sunt mai indigeste decat cafeaua neagra si raman in stomac pana la 4 ore.

Cafeaua turceasca sau la ibric este preparata prin fierberea laolalta a apei si zatului, ceea ce duce la cresterea colesterolului.

Atunci cand este consumata in exces, aceasta bautura provoaca tremuraturi, transpiratii si insomnie.

Pentru a pastra prospetimea cafelei, aceasta nu trebuie tinuta in frigider, ci intr-un recipient opac, la temperatura camerei.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: adevar consum cafea