8 obiceiuri alimentare care afecteaza rinichii

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 22, 2014 Under: sanatate


Rinichii sunt organe foarte importante, insa sunt multe obiceiuri alimentare care ii afecteaza, si pe care trebuie sa le evitam.

Desi sunt organe atat de importante, multi oameni nu ai grija de ele corespunzator, si astfel sute de oameni mor in fiecare an de boli de rinichi. Iata care sunt cele mai frecvente obiceiuri alimentare care afecteaza rinichii:

Nu beti apa multa

Cand nu sunteti bine hidratati, sangele din rinichi scade, ceea ce duce la acumularea de toxine in sange.

Vezica este plina pentru o lunga perioada de timp

Multi dintre dvs sunt obisnuiti sa nu raspunda la chemarea naturii. Dar cand vezica urinara este prea plina, se poate raspandi mai multe infectii ale tractului urinar, si poate duce la hipertrofie si, astfel, se poate ajunge la dializa.

Mancati prea mult sodiu

Consumul de prea multa sare afecteaza foarte mult sanatatea rinichilor, de aceea este recomandat sa o consumati in cantitati foarte mici, pentru a evita eventuale probleme.

Consumul de prea multa cofeina

Cand va este sete, alegeti apa in loc de alte bauturi. Cele mai multe bauturi contin cafeina, si astfel creste tensiunea arteriala, iar rinichii pot avea de suferit.

Analgezice luate in mod excesiv

Cei mai multi oameni iau calmante chiar si atunci cand au un nivel mediu de durere, iar acest lucru poate duce la leziuni renale.

Prea multe proteine

Dietele bogate in proteine nu sunt potrivite pentru persoanele care au probleme cu rinichii, astfel incat fiti atenti inainte de a adopta acest tip de regim alimentar.

Ignorati raceala si gripa

Cand se ignora aceste afectiuni inofensive, trebuie sa stiti sa ele pot dauna rinichilor. Studiile au aratat ca, de asemenea persoanele cu boli ale rinichilor sunt mai sensibile la schimbarea de anotimp.

Consumul excesiv de alcool

In ceea ce priveste consumul de alcool in exces, trebuie sa stiti ca acesta stocheaza toxinele in corp, si astfel rinichii au de suferit. Cel mai bine este sa evitati consumul de alcool si sa optati pentru bauturi naturale, fara acid sau cofeina.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: obiceuri alimentare  afecteaza  rinichii