5 alimente care cresc de zaharul din sange

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 15, 2014 Under: sanatate


In general, toate produsele alimentare care are un gust dulce contin cantitati mari de glucoza, ceea ce inseamna ca au un indice glicemic ridicat.

Astazi va aratam o lista de alimente care cresc nivelul de zahar din sange, un lucru foarte important, mai ales daca sunteti diabetic.

Alimente care cresc glicemia incet
Alimentele care au un indice glicemic sub 40 tind sa creasca nivelul de zahar din sange mai lent, care poate fi benefic pentru diabetici. De exemplu, indicele glicemic pentru soia este doar de 18, unul dintre cele mai scazute. Lintea are, de asemenea, un indice glicemic foarte scazut, de doar 28.

Multe produse lactate au de asemenea un indice glicemic scazut. De exemplu, laptele degresat are un indice glicemic de 32, in timp ce laptele bogat in grasimi are un indice glicemic de 27. Fructele amestecate cu iaurt degresat are un indice glicemic de numai 33, ceea ce il face o alternativa excelenta la inghetata pentru diabetici.

Banane, pepene verde, ananas, caise si mango sunt fructe care cresc nivelul de zahar din sange. Acestea nu ar trebui sa fie eliminate din dieta, deoarece acestea au o multime de vitamine, dar ar trebui sa fie consumate in cantitati mici.

Unele legume
Cartofi, porumb, morcovi, castraveti, mazare, sunt cateva dintre legumele care sunt bogate in carbohidrati si care cresc nivelul de zahar din sange. Toate legumele sunt esentiale pentru o sanatate buna, dar ar trebui sa fie consumate in cantitati moderate.

Paine
Painea din faina alba creste nivelul de zahar din sange, in schimb painea facuta cu cereale integrale ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange.

Paste si orez
Pastele si orezul au un indice glicemic ridicat si creste de asemenea nivelul de zahar din sange rapid.

Mese copioase
Persoanele care mananca mult si repede au sanse mai mari sa le creasca glicemia fata de cei care mananca de mai multe ori pe zi, in cantitati mai mici.

Zahar si miere
Zaharul si mierea cresc nivelul de zahar din sange, chiar daca mierea este un aliment foarte sanatos, ea trebuie consumata moderat.

Stiati ca aceste alimente cresc nivelul de zahar din sange? Daca nu stiati aceste informatii, acesta poate fi un moment bun pentru a avea grija de sanatatea dvs. Retineti ca moderatia este cheia pentru un stil de viata sanatos.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alimente  cresc  zahar  sange