10 alimente sanatoase pentru pancreatita

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, August 31, 2014 Under: sanatate



Pancreatita este caracterizata de inflamarea pancreasului, ale carei simptome includ pierderea poftei de mancare, ingalbenirea pielii si a ochilor, etc.

Atunci cand este inflamat, pancreasul este incapabil de a produce substante nutritive de care organismul are nevoie, de aceea este recomandabil sa folositi un anumit tip de alimente.

Cea mai sanatoasa hrana pentru pancreatita

Fructe si legume
Legumele si fructele contin cantitati sanatoase de fibre, vitamina C, si E, precum si antioxidanti, care sunt utili in lupta impotriva bolilor si infectiilor in corp. Puteti alege sa mancati legume si fructe cum ar fi mere, grapefruit, pepene galben, pepene verde, spanac, broccoli, varza, rosii, morcovi, ardei, vinete si dovlecei, printre altele.

Usturoiul si ceapa
Usturoiul, impreuna cu ceapa, sunt o sursa buna de nutrienti benefici pentru sanatate pancreasului si pentru prevenirea cancerului.

Cereale

Cerealele integrale contin nutrienti digerabili, cum ar fi fibre, vitamine B, magneziu, potasiu si seleniu, si pot fi gasiti in biscuiti, paine, paste, orez brun, ovaz, mei, grau, orz si hrisca, aceste cereale sunt ideale pentru tratarea cazurilor de pancreatita.

Crucifere

Broccoli, varza de Bruxelles, varza si conopida contin substante chimice puternice, care pot ajuta la prevenirea cancerului si a trata cazurile de pancreatita.

Struguri rosii
Strugurii rosii sunt o buna sursa de resveratrol, un antioxidant puternic, asa ca, daca suferiti de pancreatita, este benefic sa mancati o mana de struguri rosii.

Ciuperci
Ciupercile pot ajuta la reducerea inflamatiei si sunt utilizate pentru a restabili echilibrul in organism.

Iaurt
Iaurtul cu culturi active, este un probiotic bun care contine bacterii benefice care ajuta la mentinerea functionarii sistemului imunitar si digestive.

Legume galbene si portocali
Legumele portocalii si galbeni, cartofii dulci, morcovi, porumb sau sucul de fructe contin nutrienti care sunt benefice pentru a trata pancreatita si pot ajuta la prevenirea cancerului.

Tofu
Este o sursa excelenta de proteine scazute de grasime, pentru ca elimina problemele pancreasului.

Fructe rosii
Afine, capsuni, zmeura si cirese sunt surse bune de antioxidanti, care ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: aliemnte sanatoase  pancreatita